TangentbordsTräningLadda hem programmet här.

I TangentbordsTräning finns det 12 lektioner med steg-för-steg-anvisningar om hur du skriver med tangentbordet på ett snabbt och enkelt sätt.


Huvudmenyn i TangentbordsTräning

Först använder du lektionerna som ger dig instruktioner hur du ska flytta fingrarna på tangentbordet. När du har lärt dig hur du flyttar fingrarna kan du träna för att bli ännu bättre. Detta gör du med de 6 träningsmomenten.


Lektioner
Lektionerna är till för att du ska lära dig hur du flyttar fingrarna utan att titta på tangentbordet. Det är en stor fördel eftersom du, samtidigt som du skriver, kan titta på skärmen för att kontrollera att du skriver rätt. Att skriva av en text går mycket snabbare om man slipper att titta på tangentbordet.

Lektionerna 1-9 handlar om alla bokstavstangenter. Lektion tio lär dig om Alt, Ctrl, Delete m.m. Den elfte lektionen behandlar det numeriska tangentbordet och den sista lektionen lär dig musgrunderna.


Lektion nr 3 med bokstäverna E och I

De första sidorna i lektionerna talar om hur du ska flytta fingrarna. På en sida kan du träna på ord med bokstäverna som lektionen handlat om.

Bilden över tangentbordet i lektionerna går att ställa in så att den inte visar vilka fingrar som man ska använda. Man kan också välja om man vill att den ska synas över huvud taget.

 

Textträning
I textträningen får du möjlighet att skriva löpande texter och få statistik över ditt skrivande för att se vilka fel du gör och om du blir bättre.


Textträningen med möjlighet att träna på att skriva löpande texter

Texten som du skrivit blir röd för att du ska ser var i texten du ligger. För att komma vidare i texten måste du skriva rätt.

Du få statistik över dina färdigheter i Textträningen. Du får veta din medelhastighet (tecken/sek) samt ditt hastighetsrekord. Felen du gör och vilken lektion du behöver träna mer på får du reda på när du har skrivit texten.

Det följer med 7 färdiga texter att träna på. Du kan naturligtvis lägga till egna texter.

Väderleken
Väderleken erbjuder träning under stress. Från övre delen av fönstret kommer regndroppar ner. I varje droppe finns en bokstav. För att få poäng ska du skriva bokstaven som står i droppen innan droppen försvinner i marken.


I Väderleken ska du skriva bokstäverna i dropparna

Svårighetsgraden kan ställas in för att passa alla. Ju svårare det är desto fortare regnar dropparna och desto mer poäng ger varje rätt.

Är du duktig och får många poäng kommer du kanske in på topplistan.


Övrigt
TangentbordsTräning 2.2 stöder ljudkort och spelar fanfarer m.m. om det finns ett ljudkort i datorn.

Hjälpfunktionerna är mycket enkla att använda: Tryck på knappen med ett frågetecken uppe i det högra hörnet. Du kan också använda F1 på tangentbordet.

Förutom Textträning och Väderleken innehåller TangentbordsTräning ytterligare 4 sätt att träna mer :
- Hitta rätt bokstav är ett reaktionstest där det gäller att skriva bokstaven som visas så snabbt som möjligt.
- I Alfabetet på tid gäller det att skriva hela alfabetet så snabbt som möjligt.
- Träna på blandade ord låter dig öva på ord efter varje lektion.
- Gissa på ett tal är till för att träna på de numeriska tangenterna.

Rabatt
Vid köp av 15 licenser eller fler ges 10 % rabatt.


Ladda hem programmet här.

Senaste version: 2.21

Pris per licens: 40 kr (inkl. moms)